EXTRAINSATT KONSERT TORS 26 APRIL 19.00

mar 6th, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här konserten står inte med i programmet – men – en möjlighet jag absolut inte kan säga nej till!!!!!! Den FENOMENALA musikerkvintetten JAERV möter Koto-spelaren HIROE MORIKAWA – i KATAKOMBERNA I KVARNBYN!!!!! Götaforsliden 13 nedre entrén

Missa inte det här musikaliska mötet! TORSDAG 26 april kl 19.00 Förboka gärna 0705 267314

Hiroe Morikawa är en fjärde generationens Koto-spelare i sin 105-åriga familjehistoria. Hon började lära sig Koto av sin mamma vid 3 års ålder och även Shakuhachi-flöjt av sin far vid 6 års ålder. Baserat på traditionella tekniker har hon skapat sin egen stil med avantgarde-speltekniker och ett brett musikaliskt spektrum. Hiroe är också aktiv som performer, dansare och skådespelerska och är aktiv som vokalist på olika scener i Japan och utomlands.

 

Jaerv är en prisbelönt kvintett som sjunger och spelar utåtriktad, energifull och innerlig folkmusik med influenser från pop och jazz. I genuin spelglädje skapar de sina virvlande melodier med såväl instrument som sina fem röster där den varma, breda vokalklangen ger dem en särprägel i svensk folkmusik. Vokala femstämmiga kärleksvisor blandas med kraftfulla polskor och fria improvisationer där samklangen, rytmen och den sceniska energin inte lämnar någon oberörd. Jaerv är flitigt anlitade i många olika sammanhang. Sedan starten för 10 år sedan har de turnerat i bl.a. Japan, USA, Skottland, Irland, Norge och Sverige och samarbetat med bl.a. Sofia Karlsson, Göteborgs Symfoniker och Vocal Art Ensemble. De är kända för sina medryckande livekonserter och den unika mixen av vokal och instrumental nordisk folkmusik.

Medverkande:

Hiroe Morikawa: Koto, sång

Markus Gustavsson: Fiol, sång

Joel Hagen: Flöjter, sopransax, sång

Anders Bergsten: Nyckelharpa, bas, sång

Oskar Reuter: Gitarr, sång

Tobias Hedlund: Slagverk, klaviatur, sång

 ”De sjunger, spelar och är så fruktansvärt bra. De slår knockout på publiken!”
– Susanne Rydén, Kungliga musikaliska akademien
Tags:
No comments yet.